novice
Podjetje Roxorz informatika d.o.o. je bilo izbrano DATALAB partner leta 2007.
TIKTerminal Natisni

Delovni čas na dotik - brez kartic, ključev, gesel in kod
Registracijski terminal TIK ima poleg na dotik občutljivega zaslona, vgrajen ekey čitalnik prstnih odtisov in čitalnik brezkontaktnih kartic. Čitalnik prstnih odtisov onemogoča zlorabe, posojanje kartic in poenostavi uporabo. Barvni TFT zaslon prikazuje čas in datum in ob potegu s prstom preko čitalnika prstnih odtisov, uporabniku ponudi na izbiro možnosti, ki so dodeljene njegovemu uporabniškemu nivoju.


Tehnične lastnosti
Tako strojna kot programska oprema sta v celoti plod domačega znanja. Terminal nosi oznako Made in Slovenija. Barvni TFT-zaslon, občutljiv na dotik in sodoben vgradni sistem na osnovi mikrokontrolerja ARM9 s standardnimi vmesniki (ethernet, USB, RS485) delujejo na OS Linux.


Delovni čas
Osnovni namen terminala je registracija delovnega časa. Enostaven, uporabniku prijazen program, na osnovi dostopov na terminalu izdela natančno časovno analizo ur za vsakega zaposlenega. Omogoča prilagajanje posebnim zahtevam končnega uporabnika.

Obračuni
Program obračunava delovne ure za poljubno obdobje na podlagi delovnega urnika oziroma koledarja, ki ju sami nastavimo. Končni obračun lahko natisnemo, prenesemo v Word ali Excel ali izvozimo preko SQL vmesnika v drug program.


Posebnosti
Vsakemu uporabniku je na principu dodeljene hierarhije omogočen vpogled v lastno stanje delovnih ur po dnevih. Obenem lahko uporabnik vnaša lastne opombe (dopust, razlog izhoda) in opise, ki so v pomoč pri končni analizi delovnega časa. Tako ob komentarjih lastnih ur nastajajo dnevna poročila, ki so za delodajalca lahko zelo pomemben podatek k že znanim prednostim sistemov za obračun delovnega časa.


Povezave

Terminal deluje v omrežju ekey net, samostojno ali v povezavi s strežnikom, ki omogoča uporabo do osem terminalov v enem sistemu. Strežnik hrani zgodovino vseh dostopov v podatkovni bazi, ki je s pomočjo programskega vmesnika na razpolago zunanji programski opremi preko standardnih SQL-ukazov. Če terminal deluje samostojno, se dogodki beležijo v notranjem pomnilniku, v svet pa jih prenesemo z dostopom preko mreže ali prenosnega USB-ključa. Konfiguracija vseh sporočil, ki jih lahko izberemo na terminalu, oziroma izgleda uporabniškega vmesnika, je nastavljiva z administrativnim programom, za vsak terminal posebej.


Dodatne možnosti
Uporabnost terminala TIK presega zahteve naprav za registracijo delovnega časa. Z enostavno preobrazbo konfiguracije terminal lahko hitro spremenimo v terminal za sledenje ur po delovnih nalogih ali podobno.

TikMenu